25-03-2013

Bloemenweek

Deze week was het de week van de bloemen en dat is natuurlijk hartstikke leuk.
De eerste bos die kwam was van mijn man, want wij waren 10 jaar getrouwd en dat moet natuurlijk met een mooie bos rozen bezegeld worden.
 
Toen kwam er nog een bos bloemen................ niet van mijn man maar van 2 dames die geregeld in de winkel komen :-)))
 
Waarom?? 
 
  Kijk maar op het kaartje.
 
Dat vind ik nou eens een mooi compliment en echte verwennerij...   dames, nogmaals heel hartelijk bedankt :-))
 
 Ohhhh en dan het afgelopen weekend, wat was het kkkkkkoud!!! 
 Een berg sneeuw
en zoveel koude wind.
Echt weer om binnen te blijven en te werken aan  mijn Baltimore.
Ik heb weer een blok geappliceerd
 
 
 
en heb de volgende op de rijgdraad gezet
 
Of dat het nu koud wordt of lente wordt, ik kan lekker verder aan mijn Baltimore, hierna nog 1 blok en dan heb ik er 12 af. Dan kan ik beginnen aan de randen en het grote middenblok.
 
 
Tot volgende week!!
 

 

19-03-2013

Super Goof in Groede

Zaterdag was het eindelijk zover, Super Goof komt naar Groede.
Supergoof alias Ingrid van der Harts was er al lekker op tijd en dat maakte het mogelijk om eerst nog even gezellig met een kopje koffie en een kletspraatje de dag te starten.
We hadden de trunkshow uiteraard niet in de winkel, daar kunnen maar een paar mensen in kwijt...., dus hadden we de ouderensoos afgehuurd in Groede. De winkel hadden we voor deze dag verplaatst naar de soos, zodat het voor iedereen mogelijk was om te snuffelen in de lapjes.
Eindelijk was het zover en begon de eerste show,  op afstand hoorde we geroezemoes, stilte en gelach, wat duidelijk liet weten dat de show leuk, gezellig en ontroerend was.
Want dat is de gave die  Ingrid heeft, ze verteld over haar quilts, maar ook veel over haar eigen leven en net als bij ieder mens zitten hier mooie,leuke, ontroerende maar ook hele verdrietige verhalen bij die je raken..en die zo ontzettend herkenbaar zijn.
Toen de ochtend tegen het einde liep piepte ik voorzichtig de zaal in, en daar zat iedereen met hele hoog rode wangen . Ik dacht,  zou het zo spannend geweest zijn wat ze vertelde??  ongetwijfeld zal dat een rol hebben gespeeld, maar nee, het was daar ook zo verschrikkelijk warm omdat........................de kachel (gashaard) nog aan stond........................  oh wat dom van mij!!!!  en doordat de show zo goed was, heeft niemand er erg in gehad om de kachel lager te zetten!!
Ook 's-middags was het een gezelligheid waar we op gehoopt hadden. Na afloop kreeg iedereen nog een presentje mee van Olijf uit Groede met daaraan een kadootje van de winkel. Iedereen was blij verrast en ik ben benieuwd of ze allemaal gemaakt worden.
Hieronder zal ik een aantal foto's zetten wat een beetje weergeeft hoe de dag was..
Deze dag is een groot succes geworden dankzij de hulp van 3 fantastische dames die mij hebben geholpen bij de voorbereidingen, de dag zelf en het opruimen daarna. Zonder deze3 kanjers zou de dag zo niet hebben kunnen zijn.
We hebben dan ook aan het eind van de dag nog even een groepsfoto gemaakt als herinnering aan deze dag, en het geeft duidelijk de sfeer weer denk ik zo :-))
Ook de fotograaf Menno bedankt voor alje hulp!!
 
 
 
Het was  gezellig druk,  70 mensen hebben deze dag de Trunkshow bezocht
 
 
 
 
 
Ingrid stond vol enthousiasme te vertellen
 
 
En iedereen vond het leuk dat ze even mochten voelen aan de quilts ;-))
 
 
Na afloop kregen de quilts een plaatsje op het biljart
 
 
 
 
 
Tot slot kreeg iedereen nog een kadootje mee, en dit was voor vandaag een vingerhoedentasje.
 
 
Ik geloof dat iedereen een geweldige dag heeft gehad.
Ingrid, bedankt dat je bij ons in Groede was!!
 
Groetjes en tot de volgende keer!!
 
 
 

11-03-2013

Lente, Lente, Lente

Lente, lente,lente,  dat was maar van korte duur dat je ons plezierde met je warme zonnetje.
Kijk nu eens hoe koud het is!!
Maar ik hoop dat je voor het einde van de week zorgt voor goed weer, want Super Goof en een heleboel mensen willen naar Groede en dat kan niet als er een pak sneeuw ligt.
Dus we hopen maar dat het allemaal goed gaat komen.
 
Afgelopen week had ik het heel druk, te druk om ook nog te schrijven over wat ik allemaal heb meegemaakt, maar dat hoop ik nu weer goed te maken.
AFgelopen vrijdag was de Sasse Quiltdag in Sas van Gent, een ontzettend gezellig dag waar iedereen kon werken aan een leuk werkje. Deze keer hadden de dames  voor de ochtend een leuk blok
 
 
En natuurlijk onbrak ook de koffie met iets lekkers niet.
 
Zaterdag was de workshop dag van Trees,  de ochtend waren we gezellig bezig aan de Vriendschapsquilt en de middag met Creatie 3.  De middag kregen we heerlijk gebak van Petra.
Het gebak had wel een fietsreisje achter de rug   hahahahaha, maar de smaak was er zeker niet minder om. Helaas voor jullie was ik te laat om er een foto van te maken, maar je zult daar vast wel een leuk voorbeeld van in je hoofd kunnen halen :-))
 
De komende week zal ik ook nog niet veel schrijven,  we zijn druk bezig met de voorbereidingen van zaterdag, want dan komt Super Goof naar Groede en houden we gelijk een beetje uitverkoop.
We hebben weer talloze eurolapjes en een hoop restanten die goedkoper weggaan en natuurlijk ontbreken ook de leuke pakketjes niet.
Het beloofd een gezellige dag te worden met een heleboel speciaaltjes..... welke??   dat verklap ik natuurlijk pas na zaterdag  ;-)
Morgen gaan we nog eens alles nalopen in de winkel wat we voor de uitverkoop kunnen doen.
We hopen dat iedereen zo creatief wordt van Super Goof dat de koopjes goed van pas komen. 
 

04-03-2013

Lentekriebels

Heerlijk, de lente komt er aan. Voor deze week geven ze echt lenteweer af, en wat zal ik daarvan genieten!!
Zaterdagavond kreeg ik van een collega een mooi roosje, waarom?  gewoon omdat ze het gezellig vond dat ik altijd wat meeneem,  dan is een soepje en dan eens een lekkere thee of, gewoon iets lekkers om te knabbelen. En wat doet het je dan goed dat iemand dat weet te waarderen.
UIteraard heeft dit roosje een bijzonder plaatsje gekregen.
Omdat het mooie weer er aan zat te komen, kreeg ik ineens de kriebels dat er een quilt, waar ik al enige tijd mee bezig was, maar eens klaar moest.  Op de Groese Quiltdag die dit jaar weer komt op
zaterdag 5 oktober was er geld ingezameld voor het 5 jarig bestaan. Ik heb beloofd daar een quilt van te maken en de stoffen tijdens mijn quiltvakantie met Ank ergens anders  te kopen dan in mijn eigen winkeltje en dat is gelukt in Nieuw Buinen bij De Naaidoos.
Ik heb de top gemaakt met de machine, dit is voor mij altijd weer een uitdaging om het zo netjes te krijgen dat je geen verschil ziet hoe je het hebt gedaan, hand of machinaal, en hier is het resultaat.
Ik zie nu dat hij aan de onderkant niet helemaal strak ligt, maar het motregende en ik heb dus geen tijd genomen om dat even recht te leggen.


De quilt bestaat uit 2 soorten blokken:

 
 
De kleuren gaan van heel lichtblauw en licht groen naar heel donker blauw en donker groen:


Het quilten doe ik wel met de hand, dus dat duurt nog wel even voor dat klaar is. Maar op de standaard buiten in de tuin, moet dat geen probleem zijn :-)
Zo hoor ik dat er ook een heleboel mensen begonnen zijn aan de Mysterie quilt van Reiko Sato uit de quiltmania. Daar kwam ik van de week op facebook een mooi filmpje van tegen. Vooral het appliceren vond ik bijzonder om te zien. Het zal niet mijn manier worden maar kan toch wel af en toe heel handig zijn!!

 
De tijd komt steeds dichter bij dat Super Goof naar Groede toe gaat komen.
Heb je je nog niet ingeschreven en wil je toch graag komen?  Ga dan nog even naar de website en schrijf je snel in!
LET OP:  8 maart is de winkel gesloten ivm de Sasse Quiltdag