05-04-13

Stilte

Deze keer heb ik gekozen voor het woord stilte, waarom?
Soms gebeuren er dingen in je leven waar je stil van wordt, omdat je het nooit had verwacht, en het niet voldoet aan hoe jij denkt dat de maatschappij is.
Ik geloofde in een maatschappij waar nog een greintje respect is voor elkaar, maar helaas
je ervaart de pijn en het slaat je lam en vraagt je af , waarom?? 
Niemand weet daar een antwoord op, het overkomt je en je staat machteloos, machteloos tegenover oneerlijkheid en onrechtvaardigheid .
Ik kan en mag niet uitwijden waar ik het over heb, want misschien kwets IK dan wel iemand, of breng IK misschien wel schade toe aan iemand. En dat wil IK absoluut niet.
Het is jammer dat je zoveel onrecht moet meemaken, dat je lam slaat, geen idee├źn hebt voor je blogje, waar ik zo graag leuke dingen vertel over mijn grote hobby quilten.
Deze week heb ik machteloos. heel stil in een hoekje gezeten met mijn quiltje en zitten wachten op antwoorden die niet kwamen.
Ik heb veel gequilt, nu niet als hobby maar als pure afleiding om mijn gedachten te verzetten.
Helaas deze keer geen foto's.
 
Tot volgende keer,met hopelijk weer hele leuke en gezellige berichten.
ps  Met mijn gezondheid gaat het gelukkig hartstikke goed :-))

11 opmerkingen:

 1. Soms komen er geen antwoorden helaas, en je moet het toch een plekje gaan geven. Ik hoop dat je iets positiefs er tegenover kan stellen om het negatieve wat te kunnen compenseren. Fijn dat je je gedachten kunt verzetten tijdens het quilten. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar...somsgebeuren er dingen waarvan je denkt....maar toch niet bij ons?? Heel veeel wijsheid en blijf vooral geloven in jezelf en degene die je lief zijn.
  Liefs Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sterkte Rita!
  Ik weet niet wat er speelt bij je, maar soms kan het moeilijk zijn allemaal.

  Groetjes, Erna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms overkomen je dingen en vraag je je af hoe dat kan. waarom?

  Probeer het een plekje te geven. Laat je niet opeten van binnen door negatieve gevoelens. Probeer op te staan en positief verder te gaan. Dan ben jij zoveel sterker dan die ander...

  Veel sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Probeer het om te buigen naar iets positiefs, want zulk soort dingen zijn als gif en verspreiden zich razendsnel.

  Sterkte en groetjes Ines

  BeantwoordenVerwijderen
 6. piep, hey meid, doet zo eennpijn gekwetst te worden, en ja....het is een harde wereld daarbuiten....maar denk aan de positive gedeeltes op deze aardbol en daar maak jij als een uniek iemand deel van uit.

  knufje mieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sterkte. Gelukkig slijten ook slechte ervaringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Raar misschien, maar ik begrijp je volkomen. Het overvalt je en je kan je niet verdedigen omdat je zelf geen mensen wilt kwetsen. Goed dat je erover schrijft en praat. Maar laat het je leven niet domineren. In het leven gaat niets zoals je wil.Je moet vertrouwen hebben.Vandaag las ik een overlijdensbericht van een fantastische vrouw die ook al heel wat heeft meegemaakt. Haar levensspreuk: "het belangrijkste is de liefde tussen mensen. Al de rest is larie". Dat moet je blijven geloven en de rest komt vanzelf! Als ik het lastig heb, kijk ik in de spiegel en glimlach naar mezelf. Lieve knuffel Sabine.v

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De pijn spreekt heel duidelijk uit je bericht. Ik hoop dat je alles intussen een plekje kon geven.
  Heel veel sterkte
  Verder wel fijn te lezen dat het met je gezondheid goed gaat, naar omstandigheden.
  Lieve groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Las je laatste bericht en schrok toch wel, maar gelukkig, niks mis met je gezondheid. En ja, in een wereld waarin veel mensen denken alles van elkaar te weten via blogs, facebook, enz ben je ook kwetsbaar. (ik weet niet of het bij jou hiermee te maken heeft hoor) En ben je een mens met alleen maar goede bedoelingen, dan komen aanvallen onverwachts en altijd hard aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lees nu pas je stilte berichtje, ben er zelf ook stil van. Hoop dat het nu weer beter gaat, maar ik vermoed van wel, gezien je verdere verhaaltjes!!
  Fijne dag, en nog een keertje,... dankjewel voor alle lieve gastvrijheid toen ik bij je was.

  BeantwoordenVerwijderen